לחם
מצרכים:
12 גרם שמרים טריים.
רבע כוס מים
כוס וחצי קמח
רבע כוס סוכר
קורט מלח
ביצה גדולה טרופה
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מפזרים את השמרים במים פושריםבקערה קטנה או ספל. משהים 5 דקות ובוחשים היטב.
שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
עושים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה השמן ותערובת השמרים.
מערבבים באצבעות עד שיש בצק רך וחלק. מוסיפים בדיוק מספיק קמח כדי שהבצק לא ידבק לאצבעות.
לא לשים או בוחשים יותר מדי כי אחרת הבצק מתקשה.
הופכים את הבצק לכדור ומניחים בקערה גדולה ומשומנת קלות.
מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומשהים כשעה במקום חם עד שהנפח מוכפל.
מכינים כיכר מהלחם ומניחים בתבנית,מתפיחים שנית.
חורצים שני חריצים לאורך התבנית.
מברשים בבביצה טרופה ומפזרים סומסום
אופים בתנור 170 מעלות מחומם מראש במשך 35 דקות
מצרכים:
12 גרם שמרים טריים.
רבע כוס מים
כוס וחצי קמח
רבע כוס סוכר
קורט מלח
ביצה גדולה טרופה
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מפזרים את השמרים במים פושריםבקערה קטנה או ספל. משהים 5 דקות ובוחשים היטב.
שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
עושים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה השמן ותערובת השמרים.
מערבבים באצבעות עד שיש בצק רך וחלק. מוסיפים בדיוק מספיק קמח כדי שהבצק לא ידבק לאצבעות.
לא לשים או בוחשים יותר מדי כי אחרת הבצק מתקשה.
הופכים את הבצק לכדור ומניחים בקערה גדולה ומשומנת קלות.
מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומשהים כשעה במקום חם עד שהנפח מוכפל.
מכינים כיכר מהלחם ומניחים בתבנית,מתפיחים שנית.
חורצים שני חריצים לאורך התבנית.
מברשים בבביצה טרופה ומפזרים סומסום
אופים בתנור 170 מעלות מחומם מראש במשך 35 דקות